Сватбени игри

10 юли, 2012Posted by ARI Style

 

Скъпи бъдещи младоженци, най- вероятно вече сте в разгара на подготовката на своята тъй мечтана сватба. Вече сигурно забелязахте колко много подробности има, за които да мислите и да взимате решения, което понякога може да бъде доста уморително и натоварващо. Ще се опитаме в няколко статии, да ви насочим и да ви дадем идейки за планирането и организирането на вашето сватбено тържество, така че за вас да бъде максимално лесно и безпроблемно. В тази статия ще ви запознаем със сватбените игри, които обикновено се организират в ресторанта. Всички знаете, за захранването с питка, разрязването на тортата, ритането на менчето, хвърлянето на букета и жартиера и надиграването с пилето, но това са по-скоро традиции отколкото игри. Съществуват редица други, които са закачливи, дръзки и изненадващи, които имат за цел да приповдигнат настроението на гостите и младоженците. Даваме ви няколко идеи за такива игри. 

Играта с обувки

На два стола с гръб един към друг сядат булката и младоженеца, като си разменят по една обувка, така че всеки един от тях да държи една своя и една на партньора си ( обувките може да се заместят с цветя или балони в два цвята съобразени с цветовете на сватбата, например бяло за нея,синьо за него). Диджеят започва да задава въпроси, например:
Кой свали пръв другия?
Кой се излежава по до късно?
Кой харчи повече пари?
Кой ще носи парите в къщи?
Кой ще сменя пелените на бебето?
Кой готви по добре? и т.н.(въпросите са според вашите предпочитания).
След всеки въпрос младоженците отговарят едновременно, като вдигат над главата си  обувката на този, за когото смята че го прави.

Игра с балони
Надуват се 20-тина балона с бележка във всеки един с обещание свързано с бъдещия семеен живот. Например:
Обещавам, че ще правя закуска.
Обещавам да си мълча пред майка ти.
Обещавам да те оставям на спокойствие да гледаш футбол/сериали.
Обещавам да хвърлям боклука и т.н. Въпросите могат да бъдат най различни в зависимост от вашето предпочитание и въображение.
Младоженците се редуват да пукат балоните и четат на глас обещанията.

Игра с яйце

Тази игра има за цел да провери “сръчността” на  булката.
Тя трябва да прекара едно яйце през панталона на младоженеца от единия крачол до другия, без да го счупи. Диджея обявява, че яйцето е сурово, за повече драматизъм, но то разбира се е предварително сварено.

А пък сега е време за проверим и сръчността на младоженеца

За тази цел имаме две игри, първата проверява до колко младоженеца, може да помага на булката. Диджея изкарва малко легенче с вода, малко прах за пране, въженце, щипки и бебешка дрешка. Младоженеца трябва да изпере дрешката и да я просне на опънатото между шаферките въженце.
Другата игра е подобна, но вместо да пере, с помоща на кукла, мокри кърпички, памперси и пудра, демонстрира как се сменят пелените на бебето.
Ако смятате, че младоженеца обаче не носи на майтап, е по добре да се въздържите от тези игри защото има голяма вероятност да го накарате да се почувства неловко.

Хоро за пророкуване на пола на първото детенце

            Булката повежда хоро, на което хората се подреждат мъж, жена, мъж, жена. Когато, хорото започне булката предава букета си на мъжът до нея, а той съответно на жената до себе си, така букета се предава, докато хорото не свърши. Поверието, е че в когото остане букета (мъж или жена), когато музиката свърши, такъв ще е пола на бъдещото детенце.

Игра с връщане на ключовете от ергенската квартира

Тази игра е изключително забавна, хубаво е да се организира от диджея или кумувете без знанието на младоженците.
Предварително се раздават ключове на няколко жени. След това, в определен момент по негова преценка, диджеят тържествено обявява, че тъй като младоженеца вече е семеен, моли жените които разполагат с ключове от ергенската му квартира, да бъдат така добри да ги върнат. В този момент жените, стават една по една и оставят ключовете пред младоженеца.

Игра изненада за гостите

Доста забавна игра, която има за цел да изненада и да развесели вашите гости.
За изпълнението й е необходимо предварително да напечатате листи с броя на гостите, съдържащи подходящи за случая тостове и пожелания. Те могат да бъдат, за любов, за приятелство, забавни, за бъдещето на младото семейство и т.н. Листовете се слагат в плик и се залепват отдолу на стола под всеки гост. По някое време DJ обявява, че е “Време за тостове!”. От купичка, в която предварително сте сложили имената на всички гости, някое от дечицата на сватбата изтегля едно име. Когато, гостите се учудят, че са неподготвени , DJ се намесва и им обяснява, че просто трябва да отлепят своя плик и да прочетат тържествено своя тост изненада. Нова може да се направи два, три път, малко танци, после да се повтори отново и т.н. След това всички гости, ще се досетят че под всеки стол има такъв плик и дори и да не го прочетат, ще си вземат пликчето, което ще намерят под своя стол и ще му се зарадват, това пожелания, ще им остане оригинален и прекрасен спомен от вашата сватба. Тези тостове ще разнообразят сватбата и ще дадат възможност много от гостите ви да се изявят, така те ще бъдат участници, а не само публика.

Игра със зелка

Реже се една зелка на две половини. Дава се едната половина на младоженеца, а втората на булката, приготвят се нож и дъска за рязане и DJ обяснява, че в една от двете половини има скрита една стотинка. За да се намери стотинката трябва да се нарежат двете половини. Получава се нещо, като състезание между младоженците, кой по –бързо ще намери монетката. Накрая се съобщава, че няма как да се скрие такъв предмет в зелката, и че това просто е било проверка, кой от двамата ще приготви по бързо салата за изненадващи гости.

Игра за приятелите на младоженците

Младоженците изкарват дванайсет двойки (може и да не са двойки, а само по един човек). Предварително в две купи се слагат по 12 листчета. В едната купа са  дванадесетте месеца, а в другата листче с какво трябва да са направи. Всяка една от двойката си тегли по едно листче от двете купи. Това, което се изтегли трябва да се направи през следващата година. Например: на първото листче пише “септември”, а на второто “ Ще отида на гости на младоженците” - двойката, която е изтеглила тези две листчета, ще трябва да гостува на младото семейство през септември.

Телеграми за свекървата и тъщата

Диджея кани свекървата и тъщата и им връчва телеграма от “Асоциацията на тъщите” и “Асоциацията на свекървите”, които те трябва да изчетат на глас. В телеграмите има текст съответно за свекървата и за тъщата, например:
Задължавам се да си отварям устата само при зъболекар!
Задължавам се да гледам децата, докато младите са на почивка!
Задължавам се да не оставям младите да плащат сами сметките! И т.н.
Можете да проявите въображение, но все пак трябва да бъдете и внимателни, за да няма обидени от тези закачки.

 

И така, нахвърляхме ви няколко идейки. За вас остана само да си изберете. И все пак имайте в предвид, че е добре да изберете най- много две от изброените игри, все пак времето за подготовка е много, но самата сватба е просто един миг. Посрещането на младоженците, традиционните обичаи и вечерята отнемат доста съществена част от времето, ако прекалите и с игрите, има голяма вероятност да  не остане много време за танци. И ако вие и вашите гости се забавлявате, насладете се на този миг, все пак е по-важно  да изживеете и да  запомните този ден, като най – щастливия във вашия живот, вместо да играете ролята на сценарист и актьор. Изберете тези игри, които ви се струват забавни, и които ще паснат на вашите гости и на вашите близки. Обсъдете това с вашият сватбен диджей, той ще е  наясно с игрите, които се организират и ще  може да прецени има ли нужда от такива и в кой момент да ги проведат.

 

Една статия създавена за Идеи за сватба